CRI Club

10295076_948351018515504_8643481069515317306_o DSC_1207 DSC_1216 DSC_1220 DSC_1230 DSC_1235 DSC_1244 DSC_1272 DSC_1284 DSC_1296 DSC_1312 DSC_1315 DSC_1317 DSC_1321 DSC_1326 DSC_1337 DSC_1362 DSC_1369 DSC_1390 DSC_1396 DSC_1399 DSC_1410 DSC_1413 DSC_1459 DSC_1528 DSC_1552 DSC_1553 DSC_1575 everest_2014_expedition_1340 everest_2014_expedition_1401 SONY DSC Himalaya2011_Expedition_0797 tv 4 tv2 tv8Centrul de Studii Româno – Chineze din cadrul Universității Româno – Americane, împreună cu Asociația Adventure Diplomacy  au organizat marți, 07 octombrie 2014, evenimentul Puntea între lumi – Experiența românească pe tărâm chinez la 65 de ani de relații între Republica Populară Chineză și România. Acesta a cuprins o expoziție de fotografii surprinse în cadrul expedițiilor alpine desfășurate în Himalaya pe vârfurile Everest (8848 m) și Cho Oyu (8201 m) și a avut loc în lobby-ul Universității Româno – Americană. Vernisajul a fost precedat de o vizită la Departamentul de Studii Asiatice.

În deschiderea evenimentului au oferit scurte alocuțiuni Excelența Sa, doamna Huo Yuzhen, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România, domnul Corneliu Vișoianu, Consilier al Primului Ministru, reprezentant al Guvernului României, domnul Cristian Cosmin, Secretar de Stat cu Probleme de Tineret, reprezentant al Ministerului Tineretului și Sportului, Excelența Sa, domnul Sergiu Celac, fost Ministru de Externe al României, domnișoara Eliza Chirilă, fost reprezentant de tineret al României la ONU și președinte al Clubului Studenților din cadrul Universității Româno-Americane. Domnul Tiberiu Pintilie, Președintele Asociației Adventure Diplomacy, membru al expedițiilor alpine desfășurate în Himalaya și realizator al fotografiilor, a introdus publicul prezent la eveniment în atmosfera expediției.

ES Huo Yuzhen  :”Bună ziua,mulțumesc foarte mult domnului rector pentru organizarea la Universitatea Româno-Americana  a acestei acțiuni de sărbatorire a 65 de ani de relații bilaterale dintre România și China și a Zilei Naționale a Chinei.Ma bucur foarte mult să ne vedem astăzi ,ca de fiecare data când mă intâlnesc cu studenții,îmi aduc aminte când eram tanara ,iar tinerețea reprezintă viitorul.Sunt multi studenți care astăzi învața în China ,speram ca și dvs pe viitor să aveți ocazia să calatoriți în China .Sper ca și pe viitor să ne întalnim să discutam despre istorie și despre situația actuală.Apreciez inițiativa universității dumneavoastra și a Centrului de Studii Asiatice,vreau să mulțumesc pentru invitație domnului rector  și pentru studenții universității ,fiind a doua zi de la începerea semestrului vă urez mult succes ,în acest semestru să aveți rezultate cât mai bogate! Mulțumesc!”

Corneliu Vișoianu ,consilier al primului-ministru  : “Vă mulțumesc,Excelența Voastră Doamnă Ambasador ,Domnule Rector ,nu cred că mai trebuie subliniata încaodata importanța relațiilor dintre România și China .Dupa cum știm cu toții în ultimii doi ani de zile aceste relații au capatat o dimensiune importantă .Nu trebuie să reamintesc despre evenimentele acestui ultim traseu ,ultim parcurs,vizita din noiembrie anul trecut a primului ministru al Republicii Populare Chineze și la vizita domnului prim-ministru Victor Ponta în RP Chineză.”

Participanții la vernisaj au putut să admire și cele două costume purtate la înălțime de doi dintre participanții la expediție, domnii Tiberiu Pintilie și Adrian Fako, precum și o mini-tabără folosită drept adăpost.

Evenimentul s-a bucurat de participarea domnului Zhang Zheng, Secretar II și a domnului Bian Zhengdong, Secretar II și Director al Secției Educație din cadrul Ambasadei Republicii Populare Chineze la București, domnul Andrei Hațeganu, Ministru Plenipotențiar al Ministerului Afacerilor Externe, Direcția Asia-Pacific, precum și cursanți și profesori din cadrul Centrului de Studii Româno-Chineze împreună cu domnul Alexandru Crișu, Coordonatorul CSRC, domnul Citra Anton,directorul filialei București a Clubului RCI din România, studenți și cadre didactice ale Universității Româno-Americane.

Clubul Ascultătorilor Radio China Internațional în limba română din lume a fost invitat la eveniment si a  transmis în direct prin televiziunea sa online .

Gazdele evenimentului au fost domnul Prof. Univ. Dr. Ovidiu Folcuț, Rector al Universității Româno-Americane și domnul Șerban Georgescu, Director al Departamentului de Studii Asiatice din cadrul URA.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: