CRI Club

tingzhongxinxiang11

http://romanian.cri.cn/221/2013/11/22/1s143438.htm tingzhongxinxiang22 tingzhongxinxiang33

La sfârşitul lunii octombrie, am avut la Beijing o întâlnire cu domnul Vicenţiu Gheorghe, preşedintele Clubului ascultătorilor RCI în limba română din lume, un prieten vechi al nostru. Săptămâna trecută aţi ascultat prima parte a interviului cu prietenul nostru vechi din Piteşti. În minutele următoare, vă invit să ascultaţi partea a doua!

Xiao: Domnule Gheorghe Vicenţiu, v-aţi întâlnit la Beijing cu alţi preşedinţi ai celor mai puternice cluburi ale Radio China Internaţional din întreaga lume. Aţi participat şi la un simpozion despre construcţia cluburilor ascultătorilor RCI pe plan mondial. Cum au decurs discuţiile, pe ce subiecte s-au axat acestea şi ce aspecte noi au fost dezbătute?

Vicenţiu: Până acum, de când am ajuns la Beijing, am discutat cu toţi preşedinţii cluburilor şi vicepreşedinţii din celelalte ţări. Am schimbat impresii în legatură cu activitatea cluburilor noastre şi despre proiectele de viitor. Am făcut schimb de adrese şi cărţi de vizită ale tuturor cluburilor. Am încercat să ne informăm unii de la alţii despre cum se desfăşoară activităţile fiecărui club şi ce putem face pentru a ne îmbunătăţi activitatea. De exemplu, clubul din Bangladesh este condus de domnul Didarul Iqbal, pe care îl cunosc de foarte, foarte mult timp. Vorbim aproape zilnic pe mail, iar acum este reprezentat de soţia lui şi încercăm să ne organizăm mai bine pentru viitor, creeând o uniune mondială a cluburilor RCI şi vom discuta despre înfiinţarea şi despre mai multe proiecte de viitor pe care le putem face împreună dar şi pentru dezvoltarea fiecărui club în parte. Ne-am împărtăşit foarte multe impresii unul altuia şi deja suntem foarte buni prieteni şi vom cumunica, vom schimba mailuri, vom schimba poze, vom schimba impresii, ne vom trimite detalii despre organizarea evenimentelor din cluburile noastre, informări şi vom cere sfaturi şi păreri de la alte cluburi pentru ca fiecare în parte să fie un club din ce în ce mai bun, iar noi, în special Clubul Radio China Internaţional din România, dorim să facem mult mai mult decât am făcut până acum şi să fim din ce în ce mai buni.

Xiao: Ce proiecte de viitor aveţi pentru dezvoltarea Clubului ascultătorilor Radio China Internaţional în limba română din lume?

Vicenţiu: În primul rând ne-am dori să avem filiale în toate judeţele României, de asemenea să atragem cele mai importante personalităţi ale vieţii publice româneşti, naţionale şi la nivel local în proiectele noastre, să atragem cât mai mulţi membri, din ce în ce mai mulţi, să avem parteneriate cu cele mai importante cluburi din lume, similare ale RCI, să avem contacte cu mass-media din România şi China, pentru informarea publicului larg despre proiectele şi activităţile clubului. Dorim să contribuim la dezvoltarea turismului dintre România şi China, prin diverse acţiuni de promovare. Dorim să ne implicăm în atragerea de investitori chinezi în România şi să încurajăm investitorii români să investească în China şi dorim să ne implicăm de asemenea în deschiderea şi dezvoltarea unui post de radio FM al RCI în România. Acesta este cel mai important proiect al nostru.

Xiao: La finalul dialogului nostru, vă rog să transmiteţi un mesaj, prin intermediul Radio China Internaţional, ascultătorilor noştri în limba română.

Vicenţiu: Doresc să adresez din partea mea, dar am primit şi rugămintea să transmit redacţiei în limba chineză a Radio România Internaţional, a conducerii Casei Româno-Chineze, a domnului deputat Vasilescu şi a d-lui director Tibi Haliţă, a membrilor clubului, dl. Nedelea, dl. Giulan, domnişoara Alexandra Voica, Ancuţa Petrescu, domnul Citra Anton, domnul Frăţilă, doamna Frăţilă, doamna Dacia Gongu şi foarte mulţi alţii, dar şi din partea studenţilor români la Beijing, Ana Avram, în special şi Mara Arion, dar şi a studenţilor chinezi care au participat la şedinţele clubului nostru de la Bucureşti şi pe care am avut plăcerea să-i reîntâlnesc la Beijing, în special domnişoara Aurora şi Luminiţa Liang.

Doresc să adresez tuturor ascultătorilor RCI în limba română multă sănătate şi împlinirea tuturor dorinţelor şi să rămână în continuare ascultători fideli ai RCI şi să participe activ la promovarea RCI şi a Chinei în ţara noastră. De asemenea, doresc să adresez tuturor membrilor redacţiei în limba română a RCI, multă, multă sănătate şi putere de muncă pentru a ne încânta şi pe viitor cu emisiuni la fel de bune şi chiar mai bune.

Xiao: Vă mulţumim pentru acest interviu şi vă dorim drum bun acasa! La revedere!

Vicenţiu: Vă mulţumesc foarte mult! La revedere!

Stimaţi prieteni, aţi ascultat partea a doua a interviului acordat de Vicenţiu Gheorghe, preşedintele Clubului ascultătorilor RCI în limba română din lume. Dacă doriţi să participaţi la cluburile ascultătorilor RCI, puteţi să vizitaţi saitul nostru pentru mai multe detalii sau să ne trimiteţi un e-mail şi o să vă contactăm prompt. Cu acest prilej, în numele redacţiei de limba română a RCI, le mulţumim tuturor ascultătorilor şi prietenilor din România şi Republica Moldova care ne-au acordat permanent un sprijin sincer pentru dezvoltarea secţiei române. Sperăm ca în viitor, din ce în ce mai mulţi prieteni să poată veni în China, să ne viziteze la sediul postului nostru de radio. Vă aşteptăm la Beijing!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat: